Schade Onderzoek

Over een schadeclaim moet duidelijkheid zijn. Dat begint met het indienen van de claim door de verzekerde. Dan buigen de expert en contra-expert zich o.a over het schadebedrag. Stekelenburg zorgt voor een objectieve blik op de oorzaak van en omstandigheden rondom de schade.

Waarom schade onderzoek?

  • Herhaling voorkomen
  • Vaststellen verantwoordelijkheid
  • Fraude signaleren

Herhaling voorkomen

Sommige schades zijn te voorkomen. Bijvoorbeeld door procedures aan te scherpen, constructies te versterken of de beveiliging te verhogen. Door de oorzaak van de schade te achterhalen, scheppen verzekeraars de ruimte om tot zulke inzichten te komen. Hierdoor kunnen zij hun klanten beter adviseren rondom schadepreventie en het aantal schades terugbrengen.  

Verantwoordelijkheid vaststellen

Schade onderzoek werpt licht op het ontstaan van de schade. Als de oorzaak bekend is, kan ook vastgesteld worden waar de verantwoordelijkheid thuishoort. Zo kan bijvoorbeeld blijken dat niet de verzekerde, maar een ander persoon de schade veroorzaakt heeft. Of dat de schade te wijten is aan de nalatigheid van een derde partij. In zulke gevallen kan de verzekeringsmaatschappij de verantwoordelijke aansprakelijk stellen en de schadeclaim verhalen (regres).

Fraude signaleren

Ongeveer 1 op de 10 Nederlanders fraudeert met verzekeringen. In de meeste gevallen gaat het om kleine vormen van fraude, zoals het inbrengen van een paar extra bonnetjes na een inbraak. Daar komt geen schade onderzoek aan te pas. Maar het gaat soms ook om grote bedragen, denk aan verzekerden die brand stichten met het doel om de verzekeringsuitkering te incasseren. Ook het signaleren van fraude is voor verzekeringsmaatschappijen een reden om een onderzoeksbureau als Stekelenburg in te schakelen.

Over Stekelenburg

Stekelenburg opende in 1983 als eerste een bureau voor onafhankelijk schade onderzoek. We zijn betrokken geweest bij het opstellen van de protocollen en gedragsregels voor onze branche en onderschrijven deze uiteraard ook. Onze onderzoekers zijn NIVRE-gecertificeerd. 

Objectief onderzoek

We kennen de verantwoordelijkheid die bij ons ligt. Verzekerden mogen niet onnodig belast worden. Zij bevinden zich in een stressvolle situatie en hebben recht op een rechtvaardige behandeling. En ook verzekeringsmaatschappijen hebben uiteindelijk alleen baat bij gedegen onderzoek. Onze opdrachtgevers willen een onderzoeksrapport dat onder alle omstandigheden overeind blijft.  

 

Snel contact

Tel +31 76 523 70 99
E-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vergunning en lidmaatschap

Vergunning Min. VenJ POB 356
Bestuurslid WAD (Wereldwijd)
Lid AEI (EU), BDD (Duitsland), 
ABI (Groot-Brittanië)

Disclaimer 

Niets van deze website mag worden overgenomen zonder toestemming van Stekelenburg S.O.B. B.V. | Webteksten door Otekst.nl